Alla vill vara vänster

Jag skrattar åt Moderaterna kallar sig “det nya arbetarpartiet”.

Folkpartiet anser sig, enligt Liberal debatt (28/3 2012) http://www.liberaldebatt.se/2012/03/bortom-alliansen/, vara den liberala vänstern och hoppas sedan en tid på att få sitta i regering med S istället för med M.

“Valfrihet” i M:s vokabulär kan översättas till “den enda vägen” som vi ju vid det här laget känner till vad den innebär, nämligen att utradera andra alternativ. Det finns bara ett och det är att sälja ut till det privata allt som stat och kommun äger, det som svenska folket gemensamt äger. En kolossal avveckling av välfärden, som gemene man nu ska klara ur sin egen plånbok. Valfriheten är i stort regelrätt avskaffad. Genom riksdags- och kommunalvalen 1991, 2006 och 2010 har svenska folket själva valt bort sin valfrihet. Vi är grundligt lurade, långt bort ifrån vänsterpolitik. Så tro inte på M när de kallar sig ”den nya arbetarpartiet”. De två partierna längst till höger i vår riksdag har, rysligt nog, snuddande lik människosyn.

FP:s önskedröm är att bilda det de kallar vänsterregering tillsammans med S och utesluta den riktiga vänstern, alltså Vänsterpartiet. Det sägs klart och tydligt. Sökte nämligen efter Vänsterpartiets Storstockholms medlemstidning Vänsterpress nå nätet och hamnade istället på Sveriges Vänsterpressförenings hemsida www.vansterpress.se som utgörs av högerliberala skribenter. Föreningen startade 1905, samma år som unionsupplösningen mellan Norge och Sverige, som ett samarbete mellan liberaler och socialdemokrater.

Det finns således en viss konkurrens om att vilja utge sig för att vara “den riktiga vänstern”. FP och M är inte överens om vad vänster innebär, vilket just nu bådar gott, för FP bryter sig successivt ur alliansen. Det har redan skett i flera av landets kommuner http://radkvist.blogspot.se/2012/03/folkpartiet-gar-i-borgerlig-opposition.html .

Det konstaterandet känns i varje fall riktigt bra.

GLAD PÅSK alla vänsteranhängare!

Annonser
Det här inlägget postades i Från Stockholmsvänsterns bloggar, Landstingspolitik, Rikspolitik, Stadsdelsnämnden och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s